Hvorfor kjøpe nytt?

Hvorfor kjøpe nytt?

Det er noe spesielt med følelsen man får når man tar i bruk noe helt nytt. Tenk deg følelsen du får når du setter deg inn i din helt nye bil. Når du tar klokken ut av boksen og har den på armen eller fjerner lappen og smetter på deg en helt ny bukse du har ønsket deg lenge. Den samme gode følelsen, men mange ganger sterkere, får du når du åpner døren til din helt nye bolig! Foruten at alt er nytt og fint er det mange gode grunner til å kjøpe nybolig. Her er fem av dem.

5 gode grunner til å velge nytt framfor brukt

1. Trygghet er alltid viktig
Å kjøpe en ny bolig er en stor investering og de fleste ønsker å ha så lite risiko som mulig knyttet til et såpass stort kjøp. Kjøper du bruktbolig kan du gjerne få med noen overraskelser på kjøpet som kan koste både tid, penger og ikke minst frustrasjon. Å havne i konflikt med tidligere huseier på grunn av feil eller mangler som dukker opp i etterkant, er noe vi alle ønsker å unngå. Dette slipper du å uroe deg for når du kjøper nytt.

Tidligere var det andre krav til blant annet isolasjon. Dette kan bety at du kan får en mye høyere strømregning enn du er forberedt på. Med en ny bolig er du sikker på at de tekniske og miljømessige krav som gjelder i dag er fulgt. Bra for miljøet, lavere utgift til oppvarming - trygt og foutsigbart for deg. Med en helt ny bolig har du også et sterkere rettsvern enn om du kjøper brukt. Du har fem års reklamasjonsrett og garanti på boligen. Det er godt å tenke på når du står der med nøkkelen i hånda!

2. Fastpris og ingen budrunder
Det er lett å bli revet med i overopphetede budrunder og man kan fort ende opp med å ta avgjørelser som kanskje ikke viser seg å være boligen verdt i ettertid. Med en ny bolig vet du hva prisen er og du får god tid til å både regne over og tenke deg om. Dette gir forutsigbarhet og du vet eksakt hva du må ut med hver måned framover. Det eneste du må betale ekstra er om du velger å oppgradere. Kanskje ønsker du andre fliser på badet eller andre kjøkkenfronter? Uansett har du full kontroll på kostnaden.

3. Oppussing - nei takk
Takk heller ja til å innrede din helt nye og helt ferdige bolig. Bruk fritiden og pengene på noe hyggeligere. Det er fort gjort å overvurdere egen kompetanse og undervurdere kostnader når det kommer til oppussing - mange har kjent dette på kroppen! I en ny bolig er alt nytt av både materialer og innredning. Det betyr at du slipper uforutsette kostnader på vedlikehold de første årene. Senk skuldrene og nyt tiden.

4. Lavere omkostninger
Visste du at det er stor forskjell på hva du betaler til staten når du kjøper bruktbolig kontra en ny bolig? Kjøper du nytt, betaler du 2,5% av tomteverdien i dokumentavgift. Er det bruktbolig må du ut med 2,5% av kjøpesum. I tillegg slipper du tinglysningsavgift. Dette til sammen kan utgjøre mange titusener i forskjell - i favør til den som kjøper nybygg.

5. Nytt og moderne - ditt valg
Med tiden øker krav og forskrifter endres i forhold til både byggemetoder og materialvalg for nybygg. Det sørger ikke bare for at du får en praktisk og tidsriktig bolig, men sikrer også at du får et bedre inneklima og en god boatmosfære. Er du tidlig ute i prosessen kan du være med og bestemme hvordan drømmehjemmet skal bli, du kan gjøre tilvalg og endringer som gjør at boligen passer enda bedre for nettopp deg. Det er ditt valg!

Se prospekt


Registrer deg her og få mulighet til å se/laste ned prospektet.

Ved å registrere din kontaktinfo samtykker du til å motta informasjon om dette prosjektet på e-post og SMS.
Debug panel