Arkitekten - Per Knudsen

Øvre Nyhavna - innfallsporten til en ny bydel.

Nye krav fra både utbyggere og myndigheter bød på utfordringer for arkitektene bak Heimdals boligprosjekt Bølgen. Men utfordringer har aldri stoppet Per Knudsen. Slik tenkte han da han designet «innfallsporten til Øvre Nyhavna». Per Knudsen Arkitektkontor AS har jobbet med Heimdal Eiendom og Heimdal Bolig i en rekke utbygginger. Nå skal Knudsens blyantstreker sette sitt preg på en bydel i rivende utvikling. De har jobbet hardt for å gi den nye bydelen, og dette bygget, en identitet.

Intervju - Per Knutsen

«NÅ ER JEG VED NYHAVNA ØVRE»
Per Knutsen forteller at beliggenheten la føringene for hvordan de har utformet bygget. Det ligger på hjørnet mot Ladebekken og Strandveien, men i stedet for å møte det avrundede veikrysset med en rett bygning, valgte de å følge de myke linjene. Bygget lever sitt eget myke liv. Det forsterker at det ligger i en spesiell posisjon. Identitet er viktig i Knudsens kreative verden. Hans ønske var at dette bygget skulle være en identitetsskaper – en innfallsport til hele den nye bydelen.Bygget skal være en signatur mot området. Det skal hilse alle som kommer dit velkommen.

FLEKSIBELT OG LUFTIG
Det har vært mange hensyn å ta underveis. Ikke minst er kravene til tetthet økende, og bebyggelsen har et nabolag å forholde seg til. Heimdal Bolig har vært opptatt av å unngå lange, sammenhengende blokker. De ønsker ikke at noen føler de får en høymælt nabo. Derfor er det lagt opp til punkthus med betydelige mellomrom, og det tror de naboene vil sette pris på. Det gir dessuten større fleksibilitet i leilighetene, med flere vinduer og mer variasjon. Den åpne, luftige løsningen har vært viktig. Du skal kunne skimte både lys og grønne områder mellom den lette bebyggelsen. Det bidrar også til at bebyggelsen markerer en overgang mellom den luftigere bebyggelsen i øst og den tettere nye, som kommer i vest. Det gjør også materialvalgene, forklarer arkitekten. Her har de valgt å spille på en blanding av puss og treverk.

LEGGER RAMMENE FOR FREMTIDEN
Per Knudsen synes det er spennende å kunne være med på å legge rammene for fremtidens bosituasjon. Spesielt i et nabolag hvor det skjer mye. Det ligger flott til, og det er en rivende byutvikling her. At det blir en stadig mer aktiv bydel, en som både er sentrumsnær og godt tilrettelagt for sykkel og kollektivtransport, har de tatt høyde for i tegningene. Det har vært en krevende prosess. Litt slit, men det er sånn det skal være, synes han. Han drives av at det fortsatt er gøy. Og arkitekten selv er klar: Gode solforhold og fine leiligheter og bosituasjoner gjør dette til et sted han gjerne kunne bodd:

«Det blir et sted hvor det er godt å være også når du har fri. Bor du her, trenger du ikke dra på hytta hver helg.»

Bølgen, Broen, Baugen

Trinn 1 på Øvre Nyhavna starter på hjørnet mot Ladebekken. Her kommer det flotte signaturbygget Bølgen. Med sine myke former og spennende arkitektur ønsker bygget alle som kommer velkommen inn til Øvre Nyhavna. Ved vannet - ved byen.

Skjæret, Straumen, Svaberget

Trinn 2 tar deg enda en etasje opp. Den sammensatte og varierte arkitekturen fortsetter i både i høyde og bruk av trevirke, murpuss og glass. De grønne arealene og individuelle preget på alt fra balkonger til fasonger gir ett, spennende lyst og luftig nabolag - med flott utsikt.

Ankeret, Klippen, Moloen, Fyret

I Trinn 3 fortsetter vi opp i høyden. Her møter vi igjen den organiske og stolte arktitektoniske formen i Fyret. Med historisk sus fra tider som har vært, løfter vi blikket over Trondheimsfjorden og ser fremtidens bydel komme oss i møte.

Finn din nye bolig

I leilighetsvelgeren kan du utforske hvilke leiligheter som fortsatt er tilgjengelige i Trinn 1, Trinn 2 og Trinn 3, samt se priser og få en oversikt over de forskjellige leilighetene som finnes. Leiligheter merket reservert har mottatt skriftlig kjøpetilbud og avventer bare formell aksept.
Ønsker du at vi tar kontakt med deg, fyll ut skjemaet under og vi vil kontakte deg innen kort tid. Fremtiden på Øvre Nyhavna!

Meld din interesse


Vi holder åpent vårt infosenter i Ladebekken hver mandag kl 17 og onsdag kl 13.

Har du spørsmål om prosjektet, ønsker å se salgsoppgaven, eller ønsker kontakt med megler. Legg igjen kontaktinformasjon, så hører du raskt fra oss.

Registreringen er helt uforpliktende og gir deg muligheter for å få informasjon om prosjektet. Ditt navn og din e-post vil ikke bli videredistribuert eller brukt i annen markedsføring.

Ved å registrere din kontaktinfo samtykker du til å motta informasjon om dette prosjektet på e-post og SMS.
Debug panel