Fremtidsrettet boligbygging

Heimdal Bolig forstod tidlig at Øvre Nyhavna en gang skulle bli et ettertraktet område. Der ville de være og dra i gang boligbyggingen, og det har de begynt med. Roar Munkhaugen, administrerende direktør i Heimdal Bolig, kaller det starten på den store transformasjonen.

Det blir beskrevet som det siste store transformasjonsområdet, og kommunen har store visjoner for bydelen. Det har Heimdal Bolig også. Dette er det deres første prosjekt her, og det er med stor ydmykhet de nå trer inn i bydelen med den rike historien.


I følge Munkhaugen skal hele området ta vare på den rike industri- og sjøfartshistorien. Her finnes noen av de best bevarte minnene fra krigstiden, og det er essensielt å bevare dem. Området skal berikes med kultur, ny næring og boliger. Men kulturminnene må forbli.

Godt å være beboer

Han ser frem til å få være med på å videreutvikle området, og ser på det å bygge boliger som en viktig del av identitetsbyggingen. Nyhavna øvre kommer til å bli en attraktiv bydel både å jobbe i, bo i og besøke. Det synes han det er stas å få bidra til.

VARIASJON ER NØKKELEN
Dersom du skal få til et levende og godt bomiljø, må det være variasjon. Byggene vil få ulik karakter og svært varierende høyder – i kombinasjon med mye luft og grønt. Munkhaugen forteller at de selvsagt bygger dette for optimal utsikt og solforhold. Det er folk opptatt av. Men beboere skal også få en variasjon i bebyggelse og materialbruk, og de skal oppleve at det er grønt og fint rundt seg. Prosjektets omfang har gjort det mulig for Heimdal Bolig å skape et komplett boområde. Det blir en sammenhengende park hvor du kan spasere gjennom hele området. Det liker folk. Bredden av forskjellige bosituasjoner gjør dette til et livlig og sammensatt bomiljø.

FREMTIDENS BYDEL
Direktøren er ikke i tvil om at beliggenheten er det mest unike ved boligprosjektet. Du har nærheten til vannspeilet og sjøen. Dette er starten på Ladestien. Du kan spasere ned på Nyhavna, samtidig som du har kort vei til handel Han tror området om få år vil ha utviklet seg til noe helt unikt. Da har vegetasjonen kommet, og ting har «satt seg». Naboene har bygd ut, og det vil være flere kafeer og restauranter i gangavstand. Det blir et levende bomiljø, men samtidig tilbaketrukket. Det blir godt å være beboer på Nyhavna.

Det blir et levende bomiljø, men samtidig tilbaketrukket, sier han og avslutter:

– Det blir godt å være beboer på Nyhavna