Grønne lunger ved blått hav

Øvre Nyhavna åpner døren for flust av turmuligheter, og blir et levende område med herlige, friske turstier og hyggelige samlingspunkt få skritt unna.

Ladestien en kjær favoritt for mange som elsker å puste inn frisk sjøluft, og ligger få minutters gange unna Øvre Nyhavna. Denne vakre naturstien langs Trondheimsfjorden åpner for piknik i fjæra, grilling på godværsdager, og bading når trønderværet tillater det. Foretrekker du den mer urbane livsstilen, vil det ikke skorte på steder å legge inn en urban kaffepause etter hvert som kaféene popper opp. På Øvre Nyhavna kan du oppsøke aktiviteter eller finne hvilepulsen – her får du kort vei til begge deler!

Opplev nordlyset fra orkesterplass

Langs Ladestien finner du populære Korsvika, en lekker badeplass som består av flere små viker med sand- og steinstrender, noe som egner seg godt for små barn. Like ved badeplassen finnes også en ballplass og et lekeområde. Området har store gressområder for sol og rekreasjon, ballspill og lek.


For god mat og drikke, ta turen innom Ladekaia, et hyggelig serveringssted på Østmarkneset. Her serveres enkle, gode retter og tilhørende leskende drikke. Her kan du sitte ute og nyte synet av solen som går ned bak Fosen-alpene, eller du kan varme deg inne mens været herjer ute. På høsten kan man være heldig å beskue nordlyset fra orkesterplass. Fra tid til annen avholdes det også konserter her, i en fantastisk unik og naturlig ramme.


Sprøstekte vafler i historisk sommerhus

Sponhuset er en koselig kafé som ligger vakkert til ved Ladestien, et steinkast fra sjøen. Huset er bygd i ca 1875 som sommersted for Ringve Gård, og har et historisk preg fremdeles. Sponhuset er mest kjent for sine sprøstekte vafler, men har også mye annet godt å by på.

Ringvebukta er en deilig sandstrand som ligger langs Ladestien. Badeplassen har store gressområder for soling og ballspill, og sandstranden er godt egnet for de aller minste. Dette er et idyllisk område med flott utsikt, og yrende folkeliv om sommeren.


Møt oss på infosenteret

Ved å registrere din kontaktinfo samtykker du til å motta informasjon om dette prosjektet på e-post og SMS.