Dine turer, din hverdag

Nydelige turmuligheter får du med på kjøpet, bare få skritt unna. Her finner du grønne lunger ved blått hav... ditt turområde, ditt paradis.

Her åpner du døren for flust av turmuligheter, bokstavelig talt. Øvre Nyhavna i seg selv blir et levende område som det er koselig å rusle rundt i. Etter hvert som kaféene popper opp, vil det ikke skorte på steder å legge inn en urban kafferast med noe attåt. Foretrekker du tursti under føttene, er Ladestien kun få minutters spasertur unna. En kjær favoritt for mange som elsker å puste inn frisk sjøluft, enten de spaserer, jogger eller sykler. Piknik i fjæra. Grilling på godværsdager. Bading når været tilsier det. Oppsøk aktiviteter eller finn hvilepulsen – her får du kort vei til begge deler.

LADESTIEN

Ønsker du å ta turen ut langs vannet, finner du Ladestien rett nedenfor Øvre Nyhavna


Ladestien er et av de mest populære turstiene i Trondheim. Turstien bukter seg sammenhengende over 8 km langs sjøen forbi flere av byens mest besøkte badestrender. Man kan se festningsverk fra krigen, og flere steder er det plassert ut benker og bord. På turen anbefales et besøk innom Korsvika, Ladekaia og Sponhuset i Ringvebukta.


Korsvika og Ladekaia

Korsvika er en populær badeplass ved Ladestien på Ladehalvøya. Området består av flere små viker med sand- og steinstrender, og egner seg godt for små barn. Like ved badeplassen finner du en ballplass og et lekeområde. Området har store gressområder for sol og rekreasjon, ballspill og lek.


Ladekaia er et hyggelig serveringssted på Østmarkneset, som serverer enkle, gode retter og god drikke. Her kan du sitte ute og nyte synet av solen som går ned bak Fosen-alpene, eller du kan varme deg inne mens været herjer ute. På høsten kan man være heldig å beskue nordlyset fra orkesterplass. Fra tid til annen avholdes det også konserter med en fantastisk naturlig ramme.


Sponhuset og Ringvebukta

Sponhuset er en koselig kafé som ligger vakkert til ved Ladestien, et steinkast fra sjøen. Huset er bygd i ca 1875 som sommersted for Ringve Gård. Sponhuset er mest kjent for sprøstekte vafler, men har også mye annet godt å by på.


Ringvebukta er en strand som ligger på Lade langs Ladestien. Badeplassen har store gressområder for soling og rekreasjon, sandstrand og er godt egnet for barn. Dette er et idyllisk område med flott utsikt. I Ringvebukta ligger også Sponhuset serveringssted.


Møt oss på infosenteret